Rruzarja me Maria Mazzarellon 2
30/05/2016
10 vjecaret
30/05/2016

Drejtuesja: Maria Domenika Mazzarello, nje Grua, nje Moter, nje bashkethemeluese, qe se bashku me D. Boskon themelojne Institutin e Bijave te Marise Ndimetare:“nje Kongregate Rreligjiose qe sikurse thoshte d. Bosko, eshte e gjitha e Marise,” dhe Maria Mazzarello thoshte: duaje me gjithe zemer Zojen, sa te behesh nje me te. “Shihet qarte se edhe pse nuk jam e denje aspak, Nena jone e dashur Zoja e bekuar na mbushe me hire te medha” (L7,2). Kur i jepnin te beje pune me rendesi thoshte, Eshte Zoja superiorja e vertete e shtepise, kurse ajo ishte thjeshte nje perfaqesuese, zevedesja e Virgjeres Mari, prane se ciles çdo mbremje ne shenje mirnjohjeje, vendoste qelesat e shtepise.

Sot para se te lusim rruzaren, edhe ne duam te perserisim ate gjeste qe bente Maria Mazzarello: vendosim ketu qelesat e shtepise, simbol i hapjes se shtepive tona, per t’i besuar nenes se Zotit Familjet tona dhe te gjithe personat qe njohim dhe qe kemi perzemer.

  • Fillimi i Rruzares.
  • Pas çdo misteri mund te lexohet nje fraze nga letrat e Madre Mazzarello.
  • Pak heshtje
  • Ati yne, 10 Te falem Mari, Lavdi
  1. “Kini shume besi ne Zojen e Bekuar, Ajo do t’ju ndihmoje ne çdo gje qe keni nevoje.” (Letra 23)
  2. “Mos u shkurajoni kurre, per çdo shqetesim qe mund te takoni. Besoni gjithmone ne Jezusin, dhe vendoseni ne duart e zebre e Marise.” (Letra 34)
  3. “Qendroni te gezuar dhe besoni gjithmone ne Marine gjithmone Virgjer qe eshte gjithmone Nena jone fort e dashur dhe mos te kemi frike per asgje.” (Letra 34)
  4. “Jezusi duhet te jete e gjithe forca jone! Dhe me Jezusin peshet behen te lehta, veshtiresite behen te embla dhe ferrat kthehen ne butesi”(Letra 37)
  5. “Kini guxim, Jezusi ju do fort. ne. E’ vero che avrete un po’ di fastidi qualche volta, ma il Signore vuole che portiamo un po’ di croce in questo mondo. E’ stato Lui a darci il buon esempio di soffrire. State sicure che quelle a cui Gesù dà più da patire, sono le più vicine a Lui” (Lettera 39)

Comments are closed.