Lutjet e Laura Vikunja
30/05/2016
Rruzarja me Maria Mazzarellon 2
30/05/2016

1.    Jam betuar që nuk do të kaloj kurrë indiferente  afer askujt. Laura Vikuna

2.    Të jesh shenjt disa herë mund të duket diçka e çuditshme për një adoleshent që është i etshëm për lumturi e dashuri! Kështu e kam gjetur kuptimin e jetës sime, më është dukur një aventurë tepër e bukur sa që ta dhuroj me gëzim. Laura Vikuna

3.    Angazhimi im: Të dua Jezusin me të gjitha forcat e mia, me krejt qenien time. Laura Vikuna

4.    Angazhimi im: Sikurse thoshte Domeniko Savjo: dua të vdes më parë se të bëj një mëkat. Laura Vikuna

5.    Ajo çka me ngushëllon  është se kam Zojën  për nënë” Laura Vikuna

6.    “O Zoti im dëshiroj të të dua dhe të të shërbej për të gjithë jetën” Laura Vikuna

7.    Angazhimi im: Të bëj të pamunduren që Jezusi të njihet dhe të duhet nga të gjithë, por mbi të gjitha nga familja ime. Laura Vikuna

8.    Mbështetja ime: Sakramentet e rrëfimit, ndihma e rrëfyesit tim, dëshmia e motrave ku unë isha, lutja personale, Eukaristia…dhe besimi i madh në Marinë Ndihmëtare, qenë forca ime. Laura Vikuna

9.    Kudo qe gjendem ne klase, ne oborr apo me shoqet kujtimi i Zoit me ngushellon, me ndihmon qe te bej gjtihçka, sa me mire! Laura Vikuna

10.    Më duket se Zoti vetë e mban në mua kujtimin e pranisë së Tij Hynore. Laura Vikuna

11.    “Prania e Zotit: Në çfarëdo vëndi të jem, qoftë në klasë, në oborr…ky mendim më shoqëron, më forcon dhe më ndihmon që të bëj gjithçka në mënyrë të përkryer” Laura Vikuna

12.    Gjatë jetës sime të shkurtër kam kuptuar këtë: Hyji është gjithmonë i pranishëm në jetë: në ngjarjet e gëzimit o të hidhërimit, në familje, tek miqte, në studim… Laura Vikuna

13.    Bindja ime e thellë: Ekziston një Zot me të cilin mund të bisedoj, sikurse me në mik: ai më flet, më pret që t’i tregoj për atë që më ndodh, për atë që më shqetëson ose për atë që më bën të lumtur. Laura Vikuna

14.    Bindja ime: Ekziston një Zot që më falë, dhe që vë besimin e Tij në mua, pa shikuar gabimet e mia. Laura Vikuna

15.    Bindja ime: Eksisotn një Zot që pret përgjigjen time dhe ndihmën time që të ketë një e ardhme të ndryshme, që të varfërit dhe të braktisurit nëpër mjet meje të provojnë dashurinë e Tij të shkëlqyeshme! Laura Vikuna

16.    Kudo qe gjendem ne klase, ne oborr apo me shoqet kujtimi i Zoit me ngushellon, me ndihmon qe te bej gjtihçka, sa me mire! Laura Vikuna

17.    Më duket se Zoti vetë e mban në mua kujtimin e pranisë së Tij Hynore. Laura Vikuna

18.    Gjatë jetës sime të shkurtër kam kuptuar këtë: Hyji është gjithmonë i pranishëm në jetë: në ngjarjet e gëzimit o të hidhërimit, në familje, tek miqte, në studim… Laura Vikuna

19.    Jam betuar që nuk do të kaloj kurrë indiferente  afer askujt. Laura Vikuna

20.    Kudo qe gjendem ne klase, ne oborr apo me shoqet kujtimi i Zoit me ngushellon, me ndihmon qe te bej gjtihçka, sa me mire! Laura Vikuna

21.    Më duket se Zoti vetë e mban në mua kujtimin e pranisë së Tij Hynore. Laura Vikuna

Comments are closed.